Kåre Kråke

Jeg heter Kåre Kråke og jeg gleder meg til å løse naturoppdragene sammen med dere!

Jeg bor i skogen og elsker å fly rundt og lage morsomme kråkelyder. Kan du lage kråkelyder du også?

Visste du at vi kråker er en av verdens smarteste fugler? Vi kan bruke redskaper som pinner eller stein for å få tak i mat! Også er vi veldig nysgjerrige på alt det rare som finnes i naturen.

Blir du med og utforsker?! Da skal du få mange spennende oppdrag av meg!

Lykke til!

Kråkefakta

Kråker er svarte og grå fugler med skarpe nebb og lange haler. De er veldig smarte og liker å samarbeide for å finne mat. Kråker finnes over hele verden, inkludert i Norge. De trives godt i både skog og by, og er ofte å se i parker og på jorder.

Kråker er altetende, noe som betyr at de spiser både planter og dyr. De liker å spise frukt, nøtter, insekter, små levende og døde pattedyr. Til og med matrester fra søppelkasser synes de er godt. Noen kråker har også lært seg å bruke verktøy for å få tak i maten sin.

Kråkesang har du sikkert hørt før, kraa-kraa sier de når de flyr rundt. De lager også ulike lyder for å kommunisere med hverandre, som å varsle om farer eller markere sitt territorium. Og har dere lagt merke til at de fleste fugler hopper på bakken mens kråka går?

Selv om mange mennesker synes kråker kan være litt plagsomme, er de egentlig veldig nyttige for naturen. Derfor er det ikke lov å jakte på kråker. Så neste gang du ser en kråke fly forbi, kan du si hei og takk for at den hjelper til i naturen. Hva hjelper den til med, tror du?

PSSST! Vet du hva kråke heter på….

  • Nordsamisk: Garjá
  • Sørsamisk: Voerhtje
  • Engelsk: Crow
  • Finsk: Varis
  • Tysk: Krähe
  • Ukrainsk: ворона (vorona)
  • Svensk: Kråka

Kåre Kråke fargelegging (.pdf)

Hei Kåre Kråke

Følg oss på Instagram du også

Se hva andre har gjort i Naturoppdraget:

Følg oss på Instagram