Lær mer om naturen vår:

Temaer

Kåre Kråke vinker

Hva er Naturoppdraget?

I Naturoppdraget får barnehagebarn oppleve naturglede i nærmiljøet. Dere går på tur sammen og utforsker, oppdager, sanser, leker og lager gjennom oppdrag og aktiviteter i nærnaturen.

Det er Kåre Kråke som gir oppdrag til barna. Han er en nysgjerrig og vitebegjærlig fyr som gir barna oppgaver og stiller mange undrende spørsmål.

Kan dere hjelpe Kåre Kråke med å finne svar sammen?

Er du ansatt i en barnehage? Meld deg på «min side». Gjennom noen enkle steg er dere i gang. Alle som deltar er med i trekningen av gavekort og kan laste ned diplom. Deltakelse er selvsagt gratis.

Les mer om Naturoppdraget

Påmelding

Bli med Kåre Kråke på et årsoppdrag gjennom alle fire årstider! Her skal dere bli kjent med et løvtre i nærheten av barnehagen og følge med på hvilke endringer som skjer med treet gjennom året. Når spretter knoppene? Når er bladene fullt utviklet? Og når skifter bladene farge? Bli kjent med deres helt eget favoritt-tre.

Mer informasjon

Følg oss på Instagram du også

Se hva andre har gjort i Naturoppdraget:

Følg oss på Instagram
  Kåre Kråke med penger

  11 millioner til Naturoppdraget!

  -For en fantastisk nyhet, roper Kåre Kråke.

  I slutten av juni fikk Besøkssentre i Norge 11 millioner fra Sparebankstiftelsen DNB til å videreutvikle Naturoppdraget i samarbeid med Naturfagsenteret.

  Naturoppdraget skal tilbys barnehager i hele Norge fra 2024. En rekke naturtemaer skal få oppdrag og aktiviteter.

  Kompetansen skal heves hos landets naturveiledere gjennom et etterutdanningstilbud, og barnehageansatte skal få hjelp og støtte til å utvikle sine ferdigheter i å ta med barna ut i naturen.

  Målet er at alt pedagogisk materiell skal være tilgjengelig for barnehagene i mange år etter at det treårige prosjektet er avsluttet.

  Vi står bak Naturoppdraget

  Besøkssenter i Norge logo
  Miljødirektoratet logo
  Naturfagsenteret logo